6 Tips om je levensenergie te laten stromen

Lifestyle, Massage | Reacties staat uit voor 6 Tips om je levensenergie te laten stromen

Door Mariëlle van Tuel, Advance Massage

Levensenergie, je hebt er vast wel eens iets over gehoord. Misschien zelfs over gelezen. In China noemen ze het chi, in Japan heet het ki en in India prana. We hebben er iedere dag mee te maken, we leven ermee. Maar wat is nou precies die (levens)energie die in ons lichaam stroomt en die we ook buiten ons lichaam voelen? En boven alles: hoe zorg je ervoor dat je levensenergie blijft stromen? In deze blog geef ik je 6 tips.

Bij een goede gezondheid stroomt je levensenergie vrij door je lichaam. De energie volgt een netwerk van banen, ook wel meridianen genoemd, die zich door je hele lichaam bevinden.

De energiestroom kan echter verstoord raken. Verschillende factoren kunnen hier debet aan zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • eenzijdige voeding,
  • slechte leefgewoonten,
  • gebrek aan lichaamsbeweging
  • of emotionele spanningen.

Als die verstoring te lang duurt:

  • kun je vermoeid raken,
  • slecht slapen,
  • hoofdpijn krijgen,
  • maar ook je weerstand kan verminderen waardoor je vatbaarder wordt voor ziekte, bijvoorbeeld een verkoudheid.

Kortom, je lichaam raakt in disbalans.

Maar als je er op tijd bij bent, kun je zelf heel veel doen om ervoor te zorgen dat je levensenergie goed blijft stromen.

1. Je kunt je energiestroom stimuleren door gezond te eten (kies bij voorkeur voor onbewerkte voedingsmiddelen).

2. Maar ook door voldoende te bewegen; ga tenminste twee keer per week intensief sporten. Laat je hart en longen maar eens hard werken.

3. Zorg voor ontspanning in bijvoorbeeld yoga of meditatie.

4, Zorg er ook voor dat je iedere dag de buitenlucht voelt. Adem de lucht bewust in.

5, Knuffel met je lief, je huisdier…

6, En zeker niet te vergeten en misschien wel het allerbelangrijkste is een positieve instelling. Want je gedachten bepalen voor een groot deel je stemming.

Positieve gedachten stimuleren de aanmaak van endorfine; dit stofje wordt aangemaakt in je hersenen. Het is een stofje waar je gelukkig van wordt.
Bovendien, endorfine maakt je immuunsysteem sterker. Hierdoor ben je minder vatbaar voor ziektes.

Endorfine komt vrij na het sporten, na aangeraakt worden, na het denken van positieve gedachten en het voelen van fijne emoties.

Als jij je goed voelt, kun je alles veel beter aan. Je kent dat gevoel vast wel. Het geeft je namelijk energie, je krijgt zin om te ondernemen, het maakt je sterker en zodoende weerbaarder tegen negatieve invloeden van buitenaf. Het maakt je lichter, vrolijker en nog mooier; je gaat stralen, je huid krijgt een warme gloed.

We hebben helaas niet alles zelf  in de hand, maar wat we wel kunnen sturen en waar we invloed op hebben, zijn onze gedachten (en nee, dit is niet altijd even gemakkelijk, maar oefening baart kunst!).

Positieve gedachten geven je bakken energie. Vooral in combinatie met goede voeding, yoga, meditatie, sporten, het aangaan van contacten & relaties. En zo zijn er nog veel meer fijne dingen die van jou een gelukkig mens (kunnen) maken.

Leef bewust, zorg goed voor jezelf, leef in compassie met jezelf en je omgeving, leef met aandacht en denk aan de dingen die goed gaan!

Liefs,
Mariëlle

levensenergie