Alleen reinigen met water vergroot de kans op onzuiverheden

Face | Reacties staat uit voor Alleen reinigen met water vergroot de kans op onzuiverheden

Hoe vies is jouw gezicht?

Hoe lang neem jij ’s ochtends de tijd om je gezicht te wassen? Uit onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen hier niet meer dan 20 seconden mee bezig zijn; oeps, dat is wel érg kort…. Nu is de tijd die je hieraan besteedt nog niet eens zó essentieel. Veel belangrijker is het product waarmee je je huid reinigt, want alleen water is echt niet voldoende. Sterker nog, de kans is groot dat er daardoor juist onzuiverheden en verstoppingen ontstaan. Dus alle reden om vandaag eens stil te staan bij deze drie vragen: hoe vies is mijn gezichtshuid, hoe belangrijk is reinigen en hoe doe ik dat het beste?

Water alleen is niet genoeg!

Je huid iedere dag grondig reinigen is één van de basisvoorwaarden voor het krijgen en houden van een gezonde huid. Ik hoor vaak ‘maar ik gebruik helemaal geen make-up, dan is er toch ook niets schoon te maken?’. Niets is minder waar! Ook als je geen make-up gebruikt, is het heel erg belangrijk dat je iedere dag trouw zorgt voor een goede reiniging. Denk alleen maar aan de vervuilde lucht waaraan we iedere dag worden blootgesteld: die laat bij íedereen sporen achter.

Als je slechts een paar seconden je gezicht met water wast, wordt je huid nooit écht schoon: overtollig talg, resten make-up, vuil en UV-filters blijven achter. Daardoor kunnen onzuiverheden en verstoppingen ontstaan. Bovendien kan het ervoor zorgen dat verzorgingsproducten minder goed door je huid worden opgenomen.

Dubbele reiniging is het devies

Het allerbeste wat je kunt doen voor je gezonde huid, is iedere dag een dubbele reiniging toepassen. De eerste reiniging zorgt ervoor dat oppervlakkig vuil wordt verwijderd; denk vooral aan overtollig talg en make-up. De tweede reiniging verwijdert overige vuilresten en conditioneert je huid. Het is belangrijk dat je voor die eerste reiniging een cleanser op oliebasis gebruikt, want alleen deze reinigt vuil dat in olie oplosbaar is, zoals overtollig talg, foundation en UV-filters.
Voor de tweede reiniging gebruik je een cleanser op waterbasis, die logischerwijze alleen het resterende in water oplosbare vuil verwijdert. Kies hiervoor een cleanser die het beste aansluit bij jouw huidconditie en dus het meest geschikt is voor jouw huid.

Mijn favoriet!

Natuurlijk heeft Dermalogica een fantastische lijn reinigingsproducten, passend bij iedere huidconditie. Wat eigenlijk bij niemand in de badkamer zou mogen ontbreken is de PreCleanse: dit is de perfecte cleanser op oliebasis voor die eerste reiniging. Absoluut één van mijn ‘all time Dermalogica-favourites’!

Wil je weten welke cleanser geschikt is voor jouw huid? Aarzel niet en vraag mij vrijblijvend om advies!