Yummie eenpersoons appelkwarktaartje!

Weight loss | Reacties staat uit voor Yummie eenpersoons appelkwarktaartje!

Goddelijk als ontbijt of lunch, dit eenpersoons appelkwarktaartje! Inmiddels ben ik verslaafd met dank aan MadamPuur (alias Angelika Peerbooms). 

MadamPuur, ofwel Angelika, deelt iedere vrijdag supergezonde en vooral lekkere recepten in haar blog; absoluut een aanrader wat mij betreft. Eén van haar laatste recepten is dit overheerlijke kwarktaartje met appel, rozijnen, dadels en kaneel.

Een luchtig, niet te zoet, maar vooral eiwitrijk ontbijt. De perfecte start van de dag. Natuurlijk kun je dit kwarktaartje ook meenemen als lunch, want dankzij de vele eiwitten (met name in de kwark), ben je dan gevrijwaard van een middagdipje. Een recept dat ik dus heel graag met jullie deel (en dat bij mij op dit moment bijna iedere dag op het menu staat)!

Wat heb je nodig?
❤ 250 ml magere kwark
❤ 1 appel (Jonagold)
❤ 1 eetlepel rozijnen
❤ 10 gram roomkaas
❤ 1 vel gelatine
❤ 25 gram gemengde noten
❤ 25 gram gewelde dadels
❤ 1 tl honing
❤ 1 tl kaneel                 
❤ een eenpersoons springvorm of gebruik de Boho-Tiffin* zoals op de foto of een ander klein bakje

Aan de slag!
Snijd de appel in kleine stukjes en zet ze 20 minuten in een warme oven; de appel mag best een beetje zacht worden. De laatste 5 minuten doe je de rozijnen erbij.

Meng de dadels, de noten en de honing even in de keukenmachine en maak van het mengsel een platte taartbodem in de springvorm (of waar je het taartje ook in gaat maken). Goed aanduwen voor de stevigheid! Verdeel de helft van de appel met de rozijnen losjes over de taartbodem.

Vervolgens meng je de kwark, de kaneel, de roomkaas en de andere helft van de appel in de keukenmachine; ruim 1 minuut mixen!

Week de gelatine 5 minuten in KOUD water; gebruik een steelpannetje met een klein bodempje water en voeg hier de gelatine aan toe. Roer totdat de gelatine helemaal is opgelost en voeg toe aan het kwarkmengsel. Dit mengsel giet je nu bovenop de taartbodem. Even in de koelkast en laten opstijven. En dan: smullen maar!

*P.S. De Boho-Tiffin is echt een superleuke Bohemian lunchbox, bestaande uit 3 RVS-bakjes waarin je de lekkerste dingen vers kunt meenemen. Als je er een wilt hebben: Angelika heeft er nog een paar op voorraad… en je krijgt er een leuke hanger én een gratis nettasje bij!

boho-tiffin-madam-puur2

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Angelika Peerbooms