Té lekker en supersnel klaar: bananenbrood met appelmoes

Lifestyle, Weight loss | Reacties staat uit voor Té lekker en supersnel klaar: bananenbrood met appelmoes

Dit is echt een té lekker recept: bananenbrood met appelmoes. Hiermee wordt ontbijten een echt feestje. Dit brood is zó lekker, dat ik er héle dunne plakjes van snijd, zodat ik er niet twee, maar drie op mijn ontbijtbordje kan draperen (dan lijkt het wat meer 😉 En dan snijd ik ieder plakje nog eens in vieren en mijn feestje is compleet. Een absolute aanrader dus (vooral omdat het ook zó snel klaar is en je er drie dagen plezier van hebt).

Wat heb je nodig?
❤ 200 gr speltbloem
❤ 40 gr custardpoeder
❤ 1 pakje bakpoeder

❤ 150 gr magere vanillekwark (van Jumbo); alternatief is Griekse yoghurt (0% vet)
❤ 90 gr eiwit
❤ 100 gr appelmoes (zonder toegevoegde suikers!)

❤ 2 grote bananen (300 gr)
❤ 1 appel (in plakjes)

❤ topping: muesli, (pecan)noten of chocolade (puur)

Bereiden
1. Verwarm de over voor op 180 graden.

2. Doe alle droge ingrediënten (speltbloem, custardpoeder en bakpoeder) in een kom. In een andere kom prak je de bananen tot moes; voeg hier de appelmoes, het eiwit en de kwark aan toe.

3. Meng ‘droog’ en ‘nat’ nu door elkaar met een spatel tot een mooi glad mengsel.

4. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het deegmengsel hierin.

5. Strijk het deeg plat, steek de appelplakjes rechtop in het deeg en tot slot voeg je jouw favoriete topping toe.

6. Bak het bananenbrood 35 minuten op 180 graden. Controleer met een satéprikker of het brood gaar is. Als het stokje droog is, is hij goed (anders nog even 5 of 10 minuutjes extra in de oven laten staan).

Smullen!

Voedingswaarde per plak brood (zónder topping)
Kcal 132
Koolhydraten 21,9 gr
Eiwit 8,2 gr
Vet 1  gr
Vezels 1,5 gr

 

Beeld gevonden via © Laura Brijde