De beste tips voor pijnloos gladde oksels

Skin, Waxing | Reacties staat uit voor De beste tips voor pijnloos gladde oksels

Gladde oksels, daar dromen we toch allemaal van? Hoe onthaar je je oksels nou eigenlijk het beste en het langdurigst? In deze blog onze beste tips voor pijnloos gladde oksels.

Scheren
Veel dames doen het met een scheermesje. Dat gaat weliswaar snel, maar de meesten balen ervan dat de stoppeltjes al na korte tijd weer zichtbaar zijn. Bovendien levert scheren niet het optimale resultaat op. Vaak blijft er een donkere waas zichtbaar; vooral bij dames met donker haar. Herkenbaar?

Ontharingscrème
Ontharingscrème is ook een optie. Dit duurt wat langer (je moet de crème laten inwerken – altijd leuk om een minuut of wat met je armen in de lucht door de bad- en slaapkamer te dansen), maar het levert meestal wel een mooier resultaat op dan scheren. Bovendien krijg je geen stoppels als de haartjes terugkomen, omdat ze niet zo plat worden afgesneden als met een krabbertje. Maar ook met ontharingscrème komen de haartjes net zo snel weer terug.

Waxen
De beste manier om je oksels tijdelijk te ontharen is volgens ons waxen. Betaalbaar en met het beste resultaat. De oksels worden met wax ingesmeerd, de huid wordt strak gehouden en de wax wordt met een snelle beweging weggetrokken. Resultaat: de haartjes zijn met wortel en al verdwenen en jij hebt supergladde oksels. Het voordeel: de haartjes blijven langer weg (soms wel 6 weken), ze komen minder snel en zachter terug. En het is echt zo goed als pijnloos! Toch is juist de angst voor pijn de reden waarom veel vrouwen niet aan de wax durven. Onterecht! Met deze 3 tips moet je de stap durven wagen!

#1 Ga niet zelf prutsen!
Doe jezelf een groot plezier en ga niet zelf lopen prutsen met wax. Ga naar een waxing-specialist met verstand van zaken. Dan ga je binnen een mum van tijd met supergladde oksels weer naar huis. De allereerste keer is misschien ietsjes pijnlijker. De haartjes zijn dan nog dik en stug. Bovendien moet de eerste keer de hele oksel worden onthaard; daarna wordt het steeds meer een kwestie van bijhouden, want de haartjes komen minder en in ieder geval zachter terug.

#2 Begin nu!
Waxen doet het minste pijn als je haartjes iets langer zijn. Een perfecte reden om je eerste waxing in de herfst of winter te plannen; dan kun je je okselhaartjes namelijk een dag of 3 laten groeien. En aangezien je in deze frisse tijd nog maar zelden met mouwloze shirtjes rondloopt, heeft niemand hier last van.

#3 Geen te lange haartjes!
Om de haartjes perfect te kunnen waxen moeten ze niet te kort, maar ook niet te lang zijn. De ideale lengte is minimaal 5 mm en maximaal 1,5 cm. Zijn je haartjes langer, dan gaat het wel pijn doen.

Permanent ontharen met laser
Alternatief als je voor eens en altijd van je okselhaar af wilt, is permanent ontharen met laser. Meestal ben je na een paar behandelingen zo goed als definitief van die vervelende haartjes verlost. Hooguit nog één keer per jaar een keertje bijwerken. Laseren is in verhouding natuurlijk wel wat duurder, maar dan ben je wel ook voor de rest van je leven klaar. Nooit meer scheren, dát is pas een droom…

Heb jij ervaring met waxen of permanent ontharen met laser? Deel het met ons op Facebook!