Gezonde homemade granola: to good to be true!

Lifestyle | Reacties staat uit voor Gezonde homemade granola: to good to be true!

Door Mariëlle van Tuel – Advance Massage

Ik ben dol op granola. Homemade welteverstaan. Want alleen als ik ‘mijn’ granola zelf maak, weet ik 100% zeker dat er niets in zit wat er beslist niet in thuishoort. Want ik ben een voorstander van pure voeding zonder poespas. Dus ik gebruik uitsluitend biologische ingrediënten en geen toegevoegde suikers. Okay, ik zoet mijn granola een klein beetje met Ahorn- of Agave-siroop, net wat ik in huis hebt. 😉 Maar mede daardoor ruikt het zó heerlijk in huis als de bakplaat met granola in de oven staat, jammie!

Inmiddels heb ik al heel wat mensen blij gemaakt met ‘mijn’ granola. Omdat ik weet dat hij zo goed in de smaak valt, trakteer ik je hieronder op mijn eigen recept. Het is niet ingewikkeld om te maken, je moet er alleen de tijd voor nemen en goed opletten dat het niet verbrandt.

Maar… ik begrijp best dat jij misschien niet de tijd hebt om in alle rust en liefde deze granola zelf te maken.
Dus… vanaf vandaag kun je mijn homemade granola ook bij mij kopen!

Hoe fijn is dat? Je moet ‘m wel van tevoren bestellen. Dan weet je ook zeker dat hij super super super vers is.

Wat zit er allemaal in? Biologische havervlokken, speltvlokken, pompoenpitten, zonnebloempitten, gebroken lijnzaad, sesamzaad, paranoten, walnoten, hazelnoten, kaneel, zonnebloemolie, ahornsiroop en roze Himalayazout.
Dat alles mooi en met liefde verpakt en ruim 6 weken houdbaar, mits goed afgesloten. Super lekker met kwark, Griekse yoghurt, bosbessen, frambozen, wat je maar lekker vindt én wat er voorhanden is.

Wekelijks vers voor jou gemaakt op bestelling:
350 gram granola voor maar 6 euro.

Je kunt je bestelling doorgeven via Whatsapp (T 06 52 66 24 92) of per e-mail (mariellevantuel@gmail.com).
We spreken na bestelling af wanneer je jouw bestelling kunt komen ophalen.

gezonder granola te koop
Wil je liever zelf aan de slag? Geen probleem, hier het recept voor mijn homemade granola:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden C

2. Meng:
– 300 gr havervlokken
– 150 gr gemengde noten (ongebrand)
– 3 flinke el gebroken lijnzaad
– 80 gr pompoenpitten
– 50 gr zonnebloempitten
– mespuntje zout
– 1 flinke tl gemalen kaneel
– 3 el Ahorn- of Agave-siroop
– 6 el zonnebloemolie

3. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel hierover.

4. Rooster 15-20 min, af en toe omscheppen.

5. Zet de oven uit en laat de granola ca. 30 minuten in de oven krokant worden.

6.  Afkoelen en klaar. Enjoy!

Zoals gezegd, heerlijk in de kwark of yoghurt. Maak het extra lekker met verse bessen of ander fruit en honing. Zo is het iedere ochtend weer een cadeautje voor mij en nu ook voor jou. Geniet ervan!

P.S. Ga jij het proberen? Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar jouw resultaat. Deel je jouw ervaring met mij op Facebook? Een fotootje is helemaal leuk!

gezonde granola