Sophie In De Kreukels #2 – Goed reinigen en SPF is de basis voor een gezonde huid

Face | Reacties staat uit voor Sophie In De Kreukels #2 – Goed reinigen en SPF is de basis voor een gezonde huid

 

“Neeeee, rot op nou, dit geloof ik niet.” Aldus een onthutste Sophie Hilbrand (inmiddels 40) toen ze in aflevering 3 van ‘Sophie In De Kreukels’ te zien kreeg wat haar huidleeftijd was volgens de computerscan: 49! Behalve de structuur en textuur van de huid en de rimpels, werden met die scan ook alle onderhuidse pigmentvlekken in beeld gebracht. Dát is wat een huidscan doet: alle nog niet zichtbare schade die al aan je huid is toegebracht, wordt tevoorschijn getoverd. Eén van de grote boosdoeners is en blijft de zon. Wie mijn blogs al langer leest, weet dat ik een heel groot voorvechter ben van het gebruik van crèmes met SPF (beschermingsfactor); níet alleen in de zomer, óók in de winter, íedere dag. Doe je dat niet, loop je grote kans op schade, onder meer in de vorm van pigmentvlekken. Als die maar vaak genoeg worden geprikkeld, komen ze naar de oppervlakte naarmate je ouder wordt. Lees vooral ook mijn blog over pigmentatie als je hier meer over wilt weten.

Wat ik vooral interessant vond, was het advies van cosmetisch arts Dr. Kazem in dit fragment. Namelijk dat een goede verzorging van je huid de basis is; dat het belangrijk is dat je iedere 6 weken naar de schoonheidsspecialiste gaat en dat je goede crèmes gebruikt. Ik wil daar nog aan toevoegen: reinig je huid goed, maar smeer boven alles iedere dag crème met beschermingsfactor (SPF) op je gezicht (en begin daarmee voordat je 18 wordt, het liefste al in de pubertijd!). Die twee dingen bij elkaar opgeteld is samen de basis voor een gezonde en mooie huid.

Nog een tip van Dr. Kazem die ik kan onderschrijven: een minder ingrijpende en betaalbare oplossing om je huid te verbeteren en te verjongen, is een ‘lichte’ laserkuur. Dr. Kazem zegt hierover: “Ik vind het grootste voordeel van laser boven fillers dat de fundering wordt aangepakt en dat je gaat niet ‘camoufleren’.” Mocht je het ooit overwegen, dit ter info: een laserkuurtje betekent 3 tot 6 behandelingen, afhankelijk van je huid, en daarna houd je het 1x per jaar bij.

Bekijk hier nog een keer het fragment van Sophie bij Dr. Kazem: vanaf minuut 2.20.

 

 

Foto © BNN