Goed voor jezelf zorgen, hoe doe je dat?

Massage | Reacties staat uit voor Goed voor jezelf zorgen, hoe doe je dat?

Door Mariëlle van Tuel, Advance Massage

Tja, beter voor jezelf zorgen, dat gaat natuurlijk niet vanzelf en zeker niet van de ene op de andere dag. Het houdt in: dag in, dag uit aandachtig naar je lichaam en je geest luisteren.

Goed voor jezelf zorgen, betekent dat je met respect, zachtheid, aandacht en vooral met liefde naar jezelf kijkt. Leert voelen waar het pijn doet, waar de spanning zit. Én hiernaar handelt. Dus niet doorgaan met die negatieve energie, niet blijven werken met die pijn in je rug of die chaos in je hoofd.

Voel je stress, heb je onrust in je hoofd, doen je armen, schouders, rug en/of nek pijn? Doe dan een stapje terug en denk erover na wat jou zou kunnen helpen.

Die remedie is natuurlijk voor iedereen verschillend. Het is belangrijk een oplossing te zoeken, waardoor jij je rust terugvindt.

Pas als je jezelf die adempauze gunt, kun je beter voelen waar de pijn zit. En kun je ook beter focussen om erachter te komen wat jou helpt.

In mijn komende blogs vertel je graag wat mij de afgelopen jaren heeft geholpen om beter voor mezelf te zorgen. Te beginnen met mijn geheim om uitgerust wakker te worden.

Veel liefs,
Mariëlle