Homemade kip kerrie

Face, Lifestyle | Reacties staat uit voor Homemade kip kerrie

Als foodie struin ik continu Instagram af op zoek naar nieuwe lekkere gezonde recepten. Dit recept voor homemade kip kerrie vond ik op FoodILove.nl en ik deel het op mijn beurt weer heel graag met jou. Het is snel, slim en makkelijk, zoals je van mij gewend bent. En, oh ja, gezond natuurlijk! #HealtyFoodHealthySkin 

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 160 gram zilvervliesrijst
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 200 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el bloem
  • 125 ml water
  • ½ kippenbouillon blokje
  • 75 gram crème fraîche
  • 100 gram tuinerwtjes (diepvries)
  • 2 el gebakken uitjes

Aan de slag

1. Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

2. Verhit de olie in een wok en fruit de ui aan.

3. Voeg de kip toe samen met het kerriepoeder en de bloem en bak dit 2 minuten mee.

4. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook.

5. Zet op laag vuur en meng de crème fraîche en de erwtjes erdoor en laat het 10 minuutjes zacht koken.

6. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst over 2 borden en schep de kip kerrie erop.
Bestrooi met wat gebakken uitjes.

Smullen maar!

 

Recept en beeld gevonden via Food I Love