Ik ben geen januari-trutje

Lifestyle, Weight loss | Reacties staat uit voor Ik ben geen januari-trutje

Een gezonde levensstijl begint met discipline en bewustzijn

Nog een paar dagen en dan ben ik alweer vijf maanden 45. Als je mijn blogs al langer volgt, weet je dat ik voor mijn 45e verjaardag één groot doel had: 5 kilo minder wegen. En dat is gelukt (weliswaar op het nippertje, maar toch). Nu, bijna vijf maanden later, kan ik met trots zeggen dat die vijf kilo er nog steeds af zijn. Nou moet je niet denken dat afvallen mijn doel is, integendeel! Dat ik op gewicht blijf, is een combinatie van gezond eten én intensief sporten (dat doe ik sinds 1 december consequent drie keer per week). Een gezonde levensstijl dus.

Die gezonde levensstijl betekent voor mij gezond, maar óók en vooral lekker eten. En met gezond bedoel ik niet alleen gezonde ingrediënten, maar vooral letten op de juiste macronutriënten-balans. Daarom houd ik nog steeds iedere dag precies bij wat ik eet, zodat ik weet hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten ik binnenkrijg. Als je zorgt voor een goede balans, dan mag je je af en toe ook een kleine verleiding permitteren.

En zo wordt gezond eten een levensstijl waar je helemaal geen moeite meer voor hoeft te doen. Voorwaarde is wel: discipline! Je moet er even in komen, want alleen als je in de flow zit, houd je het vol. Althans, zo werkt het voor mij.

Ik heb er dan ook een vaste routine van gemaakt om bij te houden wat ik eet. Bovenal ben ik me heel erg bewust van wat goed voor me is en wat niet. Dat bewustzijn en die discipline zorgen voor de juiste mindset en een heerlijke flow, waardoor ik me goed voel en heel erg lekker in mijn vel zit. Ik kan het iedereen aanraden, want met dit gevoel kun je de wereld aan.

Nu denk je misschien: “OMG, dat lukt mij nooit.” Ik kan je verzekeren: koolhydraten, eitwitten en vetten tellen is niet saai, het is niet moeilijk en het betekent ook niet dat je niets meer mag eten. Integendeel, er zijn zo waanzinnig veel lekkere gerechten, waardoor je iedere dag de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Recepten die ik heel graag met je deel om je te inspireren. Vandaag trakteer ik je op een overheerlijke gezonde cake en daar mag je gewoon twee plakken per dag van eten. Feestje! Snel naar het recept >>