Koolhydraatarm chocoladetaartje als yummie ontbijt

Weight loss | Reacties staat uit voor Koolhydraatarm chocoladetaartje als yummie ontbijt

Dit is het lekkerste ontbijt aller tijden en ook nog koolhydraatarm én heel snel klaar. Als je dit chocoladetaartje ’s ochtends als ontbijt eet, kan je dag echt niet meer stuk.

Wat heb je nodig (voor 4 porties)?
55 gram amandelmeel
15 gram kokosmeel
10 gram cacaopoeder
1 tl wijnsteenbakpoeder
snufje zout
50 gram roomboter (gesmolten)
2 eieren
stevia
1 tl amandel essense

Aan de slag!
Meng het amandelmeel, kokosmeel, cacaopoeder, wijnsteekbakpoeder en het zout droog door elkaar.
Voeg de gesmolten roomboter, de eieren, een mespuntje stevia en de amandel essence hieraan toe en meng het goed door elkaar.
Vervolgens verdeel je het beslag over 4 kleine hoge bakjes of glaasjes (denk eraan dat het in de oven of de magnetron gaat, dus je bakjes of glaasjes moeten hier wel geschikt voor zijn).
Zet de bakjes met beslag 1,5 minuut op 600W in de magnetron óf 13 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).
Garneer je chocoladetaartjes met een beetje opgeklopte mascarpone en een framboos of gewoon met een likje Griekse yohurt.

Smullen maar!

P.S. Deze chocoladetaartjes zijn natuurlijk ook een heel erg lekker dessert.

chocoladetaartje-receptchocoladetaartje-ingrediëntchocoladetaartje-beslag

 

 

 

 

 

 

 

beslag-in-glaasjeschocoladetaartje-resultaat