LASER ONTHAREN BENEN: NOOIT MEER STOPPELS!

Skin | Reacties staat uit voor LASER ONTHAREN BENEN: NOOIT MEER STOPPELS!

Droom jij ook van stoppelloze benen, die altijd mooi glad zijn? Er ís een oplossing: laser ontharen. Dan ben je voor altijd verlost van die vervelende stoppels én van de steeds terugkerende ontharingsbeurten.

Je benen met laser ontharen is de beste, de meeste efficiënte én meest toegepaste manier om definitief af te rekenen met ongewenste haartjes. In deze blog leg ik je precies uit hoe laser ontharen werkt en wat je kunt verwachten.

Hoe werkt laser ontharen?

De laser zendt lichtgolven uit op je been en het pigment van ieder haarzakje absorbeert dit licht. Hierdoor wordt het haarzakje sterk verhit en vernietigd. Zonder haarzakje kan een haartje nooit meer groeien. Alleen haartjes die zich in de zogenaamde actieve groeifase bevinden, kunnen effectief met laser worden verwijderd. Dat is dan ook de één van de redenen waarom er altijd meer laser behandelingen nodig zijn; tijdens één behandeling kunnen helaas nooit alle haartjes te grazen worden genomen, omdat nooit alle haren tegelijk en even hard groeien.

Als een haarzakje eenmaal vernietigd is, zal dit haartje in ieder geval nooit meer terugkomen. De eiwitstructuur van de haarfollikel is namelijk op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd. Maar… er bestaan ook zogenaamde ‘slapende’ haarfollikels. Deze kunnen in een later levensstadium opeens actief worden. Bijvoorbeeld doordat je hormoonhuishouding verandert, door het gebruik van bepaalde medicijnen, maar ook door wrijving. Als een slapende haarfollikel weer tot leven wordt gewekt, vormt hij hooguit een nieuw donshaartje.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Per laser ontharingsbehandeling kan zo’n 10 tot 20% van de totale beharing op je benen permanent worden verwijderd. Je wordt als eerste verlost van haartjes met een normale dikte. Stugge haren worden in eerste instantie dunner om daarna geleidelijk helemaal te verdwijnen. Haartjes waarvan de haarfollikels misvormd of beschadigd zijn (bijvoorbeeld als gevolg van regelmatig harsen of door het gebruik van een Epilady), zullen vaker met de laser onder handen moeten worden genomen. Door de misvorming of beschadiging kan het laserlicht namelijk minder makkelijk doordringen tot in de haarbodem.

Donkere overbeharing op een lichte huid reageert het allersnelst op de laser. Hoe donkerder het haar, hoe meer pigment, hoe effectiever de laser. Daar staat tegenover: hoe minder pigment, hoe meer behandelingen nodig zullen zijn om de haarzakjes te vernietigen.

Bovendien, hoe lichter je huid, hoe beter de laser gericht z’n werk kan doen. Hoe donkerder of bruiner de huid, hoe meer het omliggende gebied de lichtgolven van de laser zal absorberen. MediSkinCare beschikt over de modernste laserapparatuur die qua intensiteit op ieder huidtype kan worden aangepast; dat betekent dat je met ieder huidtype, van licht tot negroïde, bij ons terecht kunt voor laser ontharen.

Hoewel laser ontharen een techniek is waarbij de omringende huid wordt gespaard, kunnen er tijdelijk meer sproetjes verschijnen. Deze verdwijnen vanzelf weer!

Uiteindelijk kun je rekenen op een haarreductie van 80 tot 90%. Gemiddeld zijn hiervoor 6 tot 8 behandelingen nodig met een interval van ongeveer 6 weken.

Wat zijn de voordelen van laser ontharen?

Laser ontharen is de meest efficiënte én meest toegepaste manier om permanent te ontharen. Er worden in één flits meer haren tegelijk vernietigd. Hierdoor kunnen grote oppervlaktes wordt behandeld en kost deze manier van ontharen minder tijd dan elektrisch ontharen.

Een ander voordeel is dat laser ontharen pijnloos is. Je voelt hooguit een lichte prikkeling. Bovendien is de laser techniek veilig; laserlicht werkt heel oppervlakkig en gaat niet dieper dan enkele millimeters en spaart de omliggende huid.

Hoeveel laserbehandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen kan per persoon verschillen. Dit heeft te maken met je huidtype, de haarstructuur, hoeveel pigment de haartjes hebben, hoe snel ze groeien etc. Daarom nodigen we je graag voor een GRATIS intakegesprek. Onze huidtherapeute Marleen kan je persoonlijk adviseren op basis van jouw huidtype en haarstructuur; ze zal je een realistische inschatting geven van het aantal benodigde behandelingen en de kosten. Zoals gezegd, dit eerste gesprek is gratis én vrijblijvend; daarna beslis jij of je met het laser ontharen aan de slag gaat of niet. Bel, sms of mail nu om een gratis intake te plannen bij onze MediSkinCare-huidtherapeute!

WAT MOET IK WEL EN NIET DOEN VOOR EN NA DE LASERBEHANDELINGEN?

  1. Blijf even uit de zon. Voor het beste resultaat ga je 2 weken voor je eerste laserbehandeling niet meer met je benen in de zon. Dat betekent dus ook níet zonnebanken.
  2. Niet meer ontharen! Om de laser vanaf de eerste behandeling zo effectief mogelijk in te zetten, moet je de haartjes op je benen ‘lekker’ laten groeien (mede dáárom is het zo slim om meteen te beginnen met laser ontharen zodra het rokjesseizoen is afgelopen). Tijdens de eerste behandeling is het belangrijk dat zoveel mogelijk haartjes op je benen goed zichtbaar zijn, zodat het type beharing goed kan worden vastgesteld. Ook mag je de haren op je benen niet bleken!
  3. Koelen. Na de behandeling kun je gewoon alles doen wat je wilt. Je huid kan een tijdje (hooguit 1 dag) wat rood of gevoelig zijn. Koude kompressen helpen om de gevoeligheid te verlichten. Soms kunnen er kleine korstjes ontstaan; deze verdwijnen vanzelf weer (dus vooral niet aan krabben).

Maak nu een afspraak voor jouw laserbehandeling!