Massage stimuleert je geluksgevoel!

Massage | Reacties staat uit voor Massage stimuleert je geluksgevoel!

Je laten masseren, wordt door veel mensen geassocieerd met pure verwennerij. En ja, jezelf regelmatig een massage gunnen is heerlijk. Maar het is veel meer dan alleen maar pure luxe; massage doet namelijk écht iets voor je. Eén van de positieve effecten van een massage is dat het de hoeveelheid endorfine en oxytocine in je lichaam verhoogt. Twee stoffen die ervoor zorgen dat stress afneemt en nog veel beter: ze stimuleren je geluksgevoel!

Massage werkt, maar hoe dan?

Een massage heeft veel voordelen. In de eerste plaats verlicht het de spanning in je spieren. Als je spieren worden gemasseerd, wordt het bloed op die plaats weggeduwd. Zodra de druk afneemt, stroomt er weer vers en zuurstofrijk bloed in je spieren terug. De druk die de masseur uitoefent, stimuleert dus je bloedsomloop, waardoor onder meer afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Tegelijkertijd ontstaat er een verhoogde toevoer van zuurstof via je longen naar andere organen. Bepaalde spieren zijn gekoppeld zijn aan de functie van bepaalde organen. Als de prestatie van die spieren dankzij de massage verbetert en de energiebalans (sneller) herstelt, dan zorgt dit ervoor dat de betreffende organen beter kunnen functioneren. Het spreekt voor zich dat als je spieren en organen beter functioneren, jij je  lekkerder en beter voelt.

Uit onderzoek blijkt trouwens, dat als je je regelmatig laat masseren, je lichaam meer bloedcellen aanmaakt. En dat is goed nieuws voor de werking van je immuunsysteem; het verhoogt namelijk je weerstand.

Langdurig effect

Je zult merken dat je spieren soepeler worden na een massage. Hierdoor heb je er ook lang na de massage nog voordeel van. Je hebt minder snel last van stijve spieren, gewrichtspijn en andere spanningen. Geestelijk doet de massage ook wat met je. Je krijgt nieuwe energie en meer ruimte in je hoofd, waardoor je het gevoel hebt dat je de wereld weer aankunt.

Kortom, een massage:
♥ vermindert stress
♥ stimuleert het geluksgevoel
♥ verhoogt je weerstand
♥ vermindert lichamelijke klachten
♥ verbetert de balans tussen lichaam en geest
♥ geeft energie!

Dat je huid er stralender en gezonder uit gaan zien dankzij regelmatige massages is een vanzelfsprekend, maar groot bijkomend voordeel.

Zin gekregen in een fijne massage bij Advance Beauty?
Bel, sms of app Mariëlle (06/52 66 24 92) om een afspraak te maken!