Masseren met additives: (ont)spanning en sensatie

Face | Reacties staat uit voor Masseren met additives: (ont)spanning en sensatie

Als je mijn blogs al wat langer volgt, dan weet je dat ik regelmatig trainingen volg bij Dermalogica. Altijd leuk om collega’s te ontmoeten, maar vooral om steeds weer nieuwe vaardigheden te leren en kennis op te doen. Zo heb ik onlangs een nieuwe hand touch nek- en schoudermassage geleerd. Nu kun je je niet alleen op deze nieuwe massagegrepen verheugen, ik heb ook de nieuwe additives in huis, die eind vorig jaar in Nederland zijn gelanceerd. Nu vraag je je wellicht af wat additives zijn. Dit zijn mixen op basis van essentiële en therapeutische oliën die ik voortaan gebruik tijdens het masseren. Hiermee kan ik jouw behandeling extra personaliseren. Deze additives zorgen overigens niet alleen voor een heerlijk aangename geur en een ontspannende werking op lichaam en geest, ze bevatten bovendien lipides en antioxidanten die een positieve invloed hebben op je huid.

Dit zijn de drie additives waar ik mee werk:

Soothing Additive; een kalmerende additive met haverpitolie om je huidbarrière te versterken, je huid te hydrateren en tegelijkertijd te verzachten. Puredermalogica-additives essentiële oliën uit onder andere lavendel, eucalyptus en cipres helpen roodheid en huidirritaties te verminderen.

Revitalizing Additive; deze verkwikkende additive bevat Japanse roos, die rijk is aan antioxidanten. Deze formule stimuleert de aanmaak van collageen en helpt fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Bovendien beschermt en verzorgt het de (zeer) droge huid.

Clearing Additive; de naam zegt het al, deze additive helpt de poriestructuur te verfijnen en de vorming van mee-eters te voorkomen. Pure essentiële oliën uit onder meer ylang ylang, rozenhout en citroengras hebben een antibacteriële werking op de huid, waardoor de talgproductie wordt gereguleerd en onzuiverheden worden voorkomen.

En… met welke additive zou jij wel willen worden gemasseerd?