Strak de zomer in dankzij mijn mooie-benen-massage

Massage | Reacties staat uit voor Strak de zomer in dankzij mijn mooie-benen-massage

Door Mariëlle van Tuel – Advance Body Massage

We hebben al voorzichtig mogen proeven van de eerste heerlijke zonnestralen. Als ik op zo’n mooie lentedag met mijn hond Billie door het bos wandel en de warmte van de zon op mijn gezicht voel, dan kan ik me zó verheugen op de zomer. Misschien nóg lekkerder: zonovergoten lentedagen in mei. En díe staan voor de deur. Hoogste tijd om de rokjes en jurkjes van zolder te halen. Alleen… die benen; die moeten nog ontwaken uit hun winterslaap. Herkenbaar?

Nú is het moment om daaraan te werken. En ik kan je daarbij helpen met mijn mooie-benen-massage. Ik beloof je, je kunt daarna pronken met prachtige gladde en vooral STRAKKE benen. Bye bye putjes!

Of je nu wel of geen last hebt van putjes, een mooie-benen-massage werkt voor iedereen. Eigenlijk heet het officieel een cellulitis-massage, maar laten we eerlijk zijn: wie wil er nou last hebben van cellulitis? Dat is zo’n naar woord. Dus daarom noem ik het liever de mooie-benen-massage (maar feit is: het werkt perfect tegen cellulitis).

Wat is een mooie-benen-massage?

Het is een vier-stappen massage van 1 uur, waarin ik niet alleen je benen, maar ook je billen onder handen neem.

Stap 1. Ik begin met een dry brushing; het droog borstelen van je benen en billen.
Hiervoor gebruik ik speciale borstels met natuurhaar.
Deze dry brushing stimuleert onder meer je doorbloeding en daardoor de afvoer van gifstoffen. En het verwijdert uiteraard ook dode huidcellen; je huid voelt al meteen lekker zacht aan.

Stap 2. De bindweefselmassage.
Dit is een hele diepe intensieve massage (wellicht niet geheel ongevoelig), puur gericht op het bindweefsel.
Opnieuw een stimulans voor de doorbloeding in je spieren en weefsels, waardoor ik dieper kan werken. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en wordt je huid strakker.

Stap 3. Cupping, een eeuwenoude behandelmethode die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen.
Cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag rondom je spieren en gewrichten.
Het verbetert opnieuw de doorbloeding en bevordert de afvoer van gifstoffen en verhard vetweefsel.

Voordat ik hiermee begin, breng ik een speciale tinctuur (Centella Asiatica, een aan peterselie verwant plantje) aan op je benen en billen en die masseer ik zachtjes in. De tinctuur trekt in en daarna wrijf ik je nog een keer in met olie ter voorbereiding op het cuppen. Ik gebruik uitsluitend glazen cups, waarmee ik je huid vacuüm trek en dan masseer ik met de cups voorzichtig over je huid.

Stap 4. Wrap it up.
Na het cuppen wrijf ik je benen en billen in met een speciale lotion tegen cellulitis om ze vervolgens in folie in te pakken.
Dit wordt lekker warm en kan zelfs gaan tintelen. Nog een laatste stimulans voor je doorbloeding. En zoals je nu wel weet: hoe beter de doorbloeding, hoe beter afvalstoffen uit je lichaam worden afgevoerd, hoe strakker je huid.

Lekker ingepakt, ga je naar huis. Je laat de folie tenminste één uur, liever nog twee uur lang zitten voordat je hem er thuis afwikkelt. De achtergebleven olie op je huid masseer je nog een keer goed in.

What’s next?

Het beste resultaat bereik je met een kuur van vijf tot zes mooie-benen-massages: één per week.
En wil je maximaal resultaat, dan moet je ook echt thuis zelf aan de slag.
Maar geen zorgen, dat is niet ingewikkeld en het kost je ook niet veel tijd.

Het enige wat je hoeft te doen, is iedere ochtend een dry brushing van 5 minuten.
En na het douchen je benen en billen insmeren met een (anti-)cellullitis-lotion.
Zelf gebruik ik thuis de Berken-olie van Weleda en die kan ik iedereen aanraden; niet te duur en hij doet perfect z’n werk.
Als je een dry brushing borstel wilt aanschaffen, dan kan ik je de badborstel en de energieborstel van P. Jentschura aanraden. Belangrijk is dat de borstel goed in de hand ligt en stevige (het liefst natuurlijke) haren heeft.

Nogmaals: als je ook thuis je benen en billen op deze manier trouw onderhoudt, kun je in combinatie met mijn mooie-benen-massage een heel mooi resultaat boeken, een blijvend strakkere huid. Je hoeft de massagetherapie dan maar één keer per jaar, in het voorjaar, te herhalen.

Jouw investering: 55 euro per mooie-benen-massage.

Wil je een afspraak plannen voor een mooi-benen-massage, dan bel, app of sms me vandaag nog op 06 52 66 24 92. 

Wat kun je verder zelf doen om je benen strak te houden?

• Zeg (zoveel mogelijk) NEE tegen suiker. Suiker heeft een sterke invloed op het verouderingsproces van je huid (ook in je gezicht!). Het hecht zich namelijk aan het collageen. Hierdoor raakt het collageen versuikerd, daarna verkleeft het en wordt afgebroken. Het resultaat: een slappe huid! Dus… schrap suiker zoveel als je maar kan uit je menu.

• Ben voorzichtig met snelle (slechte) koolhydraten, want die bevatten (heel) veel verborgen suikers. Dus laat al die heerlijke witte broodjes, stokbroodjes, pasta’s, koekjes etc. zoveel mogelijk links liggen en kies voor langzame (gezonde) koolhydraten, want je hebt ze wel nodig. Langzame koolhydraten zitten bijvoorbeeld in volkoren- en spelt producten, quinoa, groenten, boekweit, noten en zaden, peulvruchten en bonen.

• Drink veel water.

• Zorg voor zoveel mogelijk beweging; neem de trap en niet de lift, stap eens vaker op de fiets en laat de auto thuis.

• En… gooi te strakke broeken de deur uit. Als je kiest voor een strakke, dan alleen eentje met veel stretch!

P.S. Alle ingrediënten die ik tijdens de mooie-benen-massage gebruik zijn (uiteraard) 100% biologisch, zonder chemische toevoegingen.

Tot snel! 🙂
Mariëlle