Slanke moussaka

Lifestyle, Weight loss | Reacties staat uit voor Slanke moussaka

Met deze ovenschotel gaat de zon schijnen, daarvoor hoef je niet in Griekenland te vertoeven. Je bereidt deze slanke moussaka ’s ochtends in een kwartiertje voor en ’s avonds hoef je hem alleen nog maar in de oven te schuiven. Ideaal voor alle bezige bijen onder ons. En eerlijk is eerlijk: de volgende dag is het eigenlijk nóg lekkerder. Dus maak vooral genoeg voor twee dagen!

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
❤ 
350 gr kippengehakt
❤ 1 ui
❤ 2 teentje knoflook
❤ 1,5 el olijfolie
❤ 1 groot blikje tomatenpuree
❤ 2 tl Ras-el-Hanout (de rode, pittige variant)
❤ 1 aubergine
❤ 75 gr geraspte kaas
❤ 400 gr hüttenkäse
❤ 100 ml water
❤ 1 bouillonblokje (kip)

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de aubergine in plakken. Kook ze 1 minuut in bouillon. Goed laten uitlekken.

3. Verwarm ongeveer de helft van de olie in een pan en bak het gehakt samen met de ui, 1 teentje knoflook, Ras-el-Hanout, zout en peper.

4. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuutje mee. Daarna voeg je 100 ml water toe. Goed door elkaar roeren en kort laten pruttelen.

5. Meng ondertussen de hüttenkäse met 1 teentje knoflook, zout en peper.

6. Vet met de rest van de olie de ovenschaal in.

7. Nu ga je laagjes bouwen:
– eerst een laagje aubergine
– daar doe je het gehaktmengsel bovenop
– en daar overheen het hüttenkäse-mengsel
– dan voeg je de tweede laag aubergines toe
– en je sluit af met een mooi laagje geraspte kaas

7. Bak de moussaka 30 minuten op 200 graden.

Smullen!

Wat zit er in 1 portie?
Kcal 349
Koolhydraten 13,6 gr
Eiwit 48,7 gr
Vet 11,8 gr
Vezels 4,2 gr

 

Beeld gevonden via Contentedness Cooking