Powerontbijt met granaatappel, banaan, nootjes en lijnzaad

Weight loss | Reacties staat uit voor Powerontbijt met granaatappel, banaan, nootjes en lijnzaad

Ik heb soms dagen, dan sta ik van ’s ochtends negen tot ’s avonds tien uur in de salon. Aangezien werk voor mij hobby is, heb ik daar helemaal geen probleem mee. Alleen heb ik tussendoor niet altijd genoeg tijd om uitgebreid te koken. Vaak zorg ik er dan voor dat ik een dag van tevoren wat meer maak, bijvoorbeeld een ovenschotel, zodat ik het restje op zo’n volle-agenda-dag kan opwarmen. Maar dat lukt ook niet altijd. Een perfecte oplossing voor drukke dagen is het ‘recept’ voor dit powerontbijt van Angelika Peerbooms, wat je ook heel goed als lunch kunt eten of in noodgevallen zelfs als diner. Voedzaam, volle goede vetten en eiwitten, maar boven alles superlekker! Het is in een handomdraai klaar en je kunt er makkelijk weer een uur of vijf tegenaan.

Supersimpel en –gezond: powerontbijt/-lunch/-diner met granaatappel, banaan, nootjes en lijnzaad

Wat heb je nodig?
Allereerst de basis: een kom magere (biologische) kwark.
1 banaan in stukjes gesneden, de pitjes uit 1 granaatappel, wat nootjes (amandelen zijn de allergezondste) en 2 theelepels gebroken lijnzaad voor de goede vetten.
Dit meng je goed door elkaar en klaar is Kees.
Ik moet eerlijkheidshalve bekennen, dat ik er nog een theelepeltje honing aan toevoeg, gewoon omdat ik nou eenmaal een zoetekauw ben. Ik vind dit een toprecept en kan het iedereen van harte aanbevelen.

P.S. Wist je dat granaatappel een van de allergezondste fruitsoorten is?
175 gram Zoete granaatappelszaadjes levert een bom aan voedingsstoffen: rijk aan vezels, vitaminen, mineralen en bioactieve plantaardige stoffen, maar ook wat natuurlijke suiker. In de schil en het sap van granaatappels zitten ook nog eens extreem krachtige antioxidanten (punicalagines).

Als je granaatappels gaat kopen, zoek dan exemplaren die zwaar aanvoelen voor de omvang en die geen grote beschadigingen hebben. De schil is erg dik en beschermt het fruit goed, dus een plekje of onzuiverheid hier of daar is geen probleem.

Als je de granaatappel gaat snijden, kun je er het beste een servetje of keukenpapier onder leggen, wat het sap maakt op alles vlekken.
Snijd eerst de bovenkant van de vrucht er af en daarna de onderkant. Maak nu vier inkepingen in de schil; snijd niet helemaal door, maar ga net diep genoeg om de schil te breken. Zo beperk je het snijden in de sappige pitten tot een minimum.

Succes en buon appetito!

 

Foto powerontbijt © MadamPuur
Foto granaatappel © CC Chany Crystal