Quesadilla met spinazie, rode ui, pijnboompitjes en geitenkaas

Weight loss | Reacties staat uit voor Quesadilla met spinazie, rode ui, pijnboompitjes en geitenkaas

Ik ben altijd op zoek naar inspiratie voor gezonde recepten voor mijn rubriek #HealthyFoodHealthySkin. Instagram is hiervoor een perfect medium; er zijn zóveel foodies die de lekkerste recepten delen. Vaak maak ik van een recept een Astrid-versie, maar soms zijn ze gewoon helemaal perfect en hoef ik er niets meer aan te doen. Al mijn favoriete recepten verzamel ik in mijn eigen kookschrift en op mijn beurt deel ik die weer heel graag met jou. Vandaag trakteer ik je op een recept van Detox coach Jacqueline van Lieshout. Een heerlijk recept voor quesadilla met spinazie, rode ui, pijnboompitjes en geitenkaas. Lekker als lunch, maar wat mij betreft ook ideaal als avondeten…

Wat heb je nodig?

 • 2 wraps en voor de vulling:
 • diepvriesspinazie in deelblokjes
 • geitenkaas naar keuze
 • 1 fijngesnipperde rode ui
 • een klein handje geroosterde pijnboompitjes

Aan de slag!

 1. Laat de blokjes spinazie die je gaat gebruiken ontdooien.
  Druk zoveel mogelijk vocht eruit door de spinazie in een vergiet plat te drukken met een lepel.
 2. Meng de spinazie, de kaas, de pijnboompitjes en het uitje in een kom.
 3. Beleg één van de wraps met het mengsel en bedek de wrap nu met de andere wrap (dit heet nu een quesadilla).
 4. Nu ga je de wrap bakken in een pan met anti-aanbaklaag (het is namelijk het lekkerst als je de wrap zonder olie bakt); zorg dat de pan flink heet is en leg de quesadilla er in.
 5. Houd een spatel bij de hand, zodat je hem op tijd kunt omdraaien. Pas op dat hij niet verbrandt. Draai de quesadilla  na 1,5 minuut voorzichtig om en bak hem aan de andere kant. Check even of de kaas gesmolten is, want dat is wel zo lekker… 😉
 6. Serveer de quesadilla op een bord en snijd hem met een pizzasnijder in vieren.

Smakelijk!

En? Ga jij het proberen? Ik vind het leuk als je een foto van jouw quesadilla met me deelt op Facebook!

Recept en foto: Jacqueline van Lieshout, Detox coach