Sound Sleep Cocoon in plaats van schaapjes tellen…

Face | Reacties staat uit voor Sound Sleep Cocoon in plaats van schaapjes tellen…

We hebben het gekscherend wel eens over het schoonheidsslaapje. Maar er is geen enkele reden om hier lacherig over te doen, want voldoende slaap is essentieel voor een gezonde huid. 

Toch blijkt maar liefst 45% van de wereldbevolking slecht te slapen. Gelukkig heb ik hier zelf geen last van, maar ik ken genoeg mensen in mijn omgeving die inderdaad vaak schaapjes tellen. En als dat maar vaak en lang genoeg gebeurt, kan dat nare effecten hebben op je huid.

Het goede nieuws voor iedereen die last heeft van slapeloosheid: Dermalogica introduceert Sound Sleep Cocoon, een slaapmutsje voor je huid. Maar… ook al slaap je iedere nacht als een roosje, dan is deze nieuwe gel-crème ook een échte aanwinst voor jou; je huid voelde nog nooit zó zijdezacht!

sound sleep cocoon blog

Als je Sound Sleep Cocoon ’s avonds op je huid smeert, dan weet je even niet wat er gebeurt. De heerlijke geuren van lavendel en patchouli hebben een aangename kalmerende werking op je huid én op je geest. Je voelt vooral meteen het fluwelige cocon-effect, je gezicht voelt bijzonder zacht.

De ingrediënten in deze über-heerlijke nachtverzorging:

  • ondersteunen het natuurlijke herstelproces van je huid in de nacht,
  • verminderen tekenen van vermoeidheid,
  • revitaliseren, hydrateren en verhelderen je huid.

Het resultaat: een gezonde & mooie uitgeruste huid.

sound sleep cocoon advance beautyTot slot wil ik toch nog even stilstaan bij de gevolgen van slaapgebrek op je huid.
Een paar doorwaakte nachten en je loopt al risico op een doffe huid en fijne lijntjes. Aanhoudend slaapgebrek kan leiden tot donkere kringen, gezwollen ogen, vaalheid en vroegtijdige veroudering van je huid.

Alsof dat nog niet genoeg is, een tekort aan slaap kan er ook voor zorgen dat je lichaam meer cortisol aanmaakt en dat heeft eveneens gevolgen voor je huid; het resulteert namelijk in de afbraak van collageen (het eiwit dat je huid elastisch en stevig maakt). Nog belangrijker: het vernieuwingsproces van je huid wordt geschaad.  Kortom… voldoende slaap is cruciaal voor het herstel van je huid. En Sound Sleep Cocoon helpt daar nu bij. Uiteraard nu ook verkrijgbaar bij Advance Beauty.

Heb je vragen over Dermalogica’s Sound Sleep Cocoon of wil je het zelf uitproberen? Bel of mail me gerust!