Spray tan: het veiligste goudbruine kleurtje voor je huid

Lifestyle | Reacties staat uit voor Spray tan: het veiligste goudbruine kleurtje voor je huid

Een mooi goudbruin kleurtje, zonder dat je uren in de zon hoeft te liggen… Daar droom jij toch ook van? Er is een oplossing! De meest simpele en veilige manier om in no-time bruin te worden, is een spray tan.

Door Mariëlle van Tuel

Binnen 10 tot 15 minuten heb je een prachtige, egale teint, die 5 tot 7 dagen aanhoudt. De tan wordt precies afgestemd op jouw huidtype en -kleur voor het meest natuurlijke effect. Dus wil je al lekker voorgekleurd op vakantie, heb je een feestje of een speciale gelegenheid waar je het stralende middelpunt wilt zijn, dan is spray tanning de ideale oplossing.

Ik sta aanstaande zaterdag (20 augustus 2016) bij Advance Beauty klaar om jou in een professionele handomdraai om te toveren tot een sunkissed girl (of boy natuurlijk!).
Ik werk met de bekroonde spray tan van Sienna-X. Na een spray tan sessie ben je net zo bruin als na een vakantie in de zon of een zonnebankkuurtje, maar zónder de schadelijke UV-effecten!

spray tan 1

Hoe gaat een spray tan in z’n werk?

1. Voor je eerste tanning sessie wordt jouw ideale tan bepaald.
2. Daarna kleed je je uit; je slipje houd je aan. Ik raad je aan donker ondergoed te dragen. Je sieraden doe je allemaal af.
3. Vervolgens smeer ik je handen, ellebogen en andere droge delen in met Sienna-X Barrier Creme; dit is om te voorkomen dat deze plekken donkerder worden dan de rest.
4. Het sprayen kan beginnen. De spray tan sessie duurt ongeveert 10 tot maximaal 15 minuten.
5. Je huid ontwikkelt de Sienna-X tan in ongeveer 8 uur; daarna mag je douchen.

Boek nu jouw spray tan

Aanstaande zaterdag, 20 augustus 2016, organiseer ik weer een spray tan-dag bij Advance Beauty! Om te voorkomen dat je moet wachten, heb ik besloten op afspraak te werken. Bel, sms of app me vandaag nog om jouw spray tan in te plannen: T +31 (0) 65 26 62 492.

Tarieven
Hele lichaam: € 30,00
Benen: € 15,00

Belangrijke tips en aanwijzingen vóór en ná je spray tan voor het perfecte resultaat

Knoop deze tips en aanwijzingen goed in je oren voor het beste en mooiste resultaat, maar bovenal om daarna zo lang mogelijk van je kleur te kunnen genieten.

VÓÓR JE SPRAY TAN BEHANDELING

— Scrub je huid regelmatig; vooral op de avond voor je tanning. Je knieën, ellebogen en andere droge gebieden mag je iets steviger onder handen nemen.

— Bescherm je nagels (vingers én tenen) met nagellak om verkleuring te voorkomen! Bij gel- of acrylnagels is dit niet nodig.

— Ontharen (waxen/scheren) moet tenminste 24 uur voor de behandeling gebeuren. Hetzelfde geldt voor wimpers en wenkbrauwen verven.

— Gebruik voor je behandeling geen bodylotion en ook geen deodorant, omdat de tan op gehydrateerde huid niet goed hecht.

— Draag losse donkere kleding, donker ondergoed, slippers of loszittende schoenen of neem deze mee voor na de behandeling. Strakke kleding kan de tan namelijk van je huid afwrijven tijdens de ontwikkelingsfase.

— Draag geen sieraden en geen contactlenzen tijdens de behandeling.

NÁ JE SPRAY TAN BEHANDELING

— De tanning heeft tenminste 8 tot 10 uur nodig om te ontwikkelen, dus om de huidcellen te laten verkleuren. Na die 8 uur kun je douchen. Ons advies: dep jezelf zachtjes droog, niet wrijven.

— Vermijd de eerste 8 uur na de behandeling overmatige lichaamsbeweging, waardoor je gaat transpireren. Dus zeker niet gaan sporten!

— Lang baden of zwemmen evenals saunabezoek zal je tan sneller doen vervagen.

— Vergeet niet dat je sunless tan geen beschermingsfactor (SPF) heeft; je moet je dus altijd blijven beschermen tegen de zon.

— Hydrateer je huid iedere dag met een rijke bodylotion om je bruine kleur goed te houden.

— De tan op je handen en gezicht kan sneller vervagen.

— Scrub je huid voor het eerst weer na 7 tot 8 dagen om het vervagen van je tan egaal te laten gebeuren.