Stamppot van zoete aardappel met kip en hüttenkäse

Lifestyle, Weight loss | Reacties staat uit voor Stamppot van zoete aardappel met kip en hüttenkäse

Vanavond barst hier in het zuiden het carnavalsgeweld los. Alle reden om fervente carnavalsvierders te trakteren op een gezonde stamppot van zoete aardappel met kip en hüttenkäse. Deze puree zorgt voor namelijk ‘een goede bodem’. 😉

Maar ook als je geen carnaval gaat vieren, kan ik deze heerlijke stamppot van harte aanbevelen. Als was het alleen al uit liefde voor je huid… #HealthyFoodHealthySkin

Wat heb je nodig?

• 800 gram zoete aardappelen
• 450 gram tuinerwten
• 1 bosje bos-ui
• 200 gram hüttenkäse
• 250 gram gerookte kipfiletreepjes
• 100 gram botersla
• Parmezaanse kaas

Aan de slag!

1. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 10 minuten gaar. Kook de tuinerwten de laatste minuut mee.

2. Snijd de bosuitjes in ringen.

3. Giet de aardappelen en tuinerwten af. Schep de hüttenkäse erdoor en stamp met een pureestamper tot een grove puree.

4. Schep de bosui, kip en botersla door de puree en breng op smaak met zout en peper.

5. Rasp er als finishing touch nog wat Parmezaanse kaas eroverheen.

Smullen maar!

En? Ga jij het maken? Ik vind het heel erg leuk als je een foto van jouw stamppot met me deelt op Facebook!

P.S. Wil je nooit meer een recept missen? Dan abonneer je gratis op mijn AdvanceBeautyTips, dan krijg je alle recepten én de leukste beauty- en lifestyle-tips altijd als eerste in je mailbox.