VETTE VIS: GEGRILDE ZALMMOOT MET AARDAPPELSALADE EN SPINAZIE

Lifestyle, Weight loss | Reacties staat uit voor VETTE VIS: GEGRILDE ZALMMOOT MET AARDAPPELSALADE EN SPINAZIE

 

VIS EN MET NAME VETTE VIS IS SUPERGEZOND EN MAG ZEKER TWEE KEER WEEK OP JE MENU STAAN!

Bijna iedereen weet inmiddels wel dat vette vis goed is voor je gezondheid dankzij de goede gezonde vetten (vooral Omega 3). Maar wist je dat er ook heel veel vitaminen in vis zitten? Met name vitamine A, D en B12. Vitamine A is belangrijk voor je ogen en vitamine D onder meer voor het goed functioneren van je hersenen. Vitamine D vervult nog een andere functie: het zorgt ervoor dat het calcium in je lichaam zich kan binden aan je botten en tanden. Vitamine B12 tot slot is belangrijk voor je zenuwstelsel. Verder is vis een belangrijke leverancier van mineralen, zoals jodium en zink. Jodium heb je nodig voor een goede werking van onder meer je schildklier. Zink helpt bij het opbouwen en onderhouden van een goede weerstand.

Als ik kies voor vis, dan staat vette vis met stip op één. Vette vis is echt een ‘superfood’, omdat deze soorten de meeste voedingsstoffen bevattten. Voorbeelden van vette vissoorten zijn zalm, tonijn, haring en makreel. Vast en zeker overbodig om te zeggen, maar verse vis is gezonder dan vis uit een blikje.

Om deze week maar meteen goed te starten, krijg je vandaag het recept voor gegrilde zalmmoot (een heerlijk diner of lunch in fase 1 van het Momentum life-style programma):

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
2 verse zalmmoten
3 aardappelen (vastkokend)
8 zwarte olijven in plakjes gesneden
200 gram verse spinazie
2 sjalotjes
verse peterselie
verse bieslook
verse basilicum
2 theelepels witte balsamico azijn
2 theelepels walnootolie
olijfolie
zout en peper

Bereiding
Kook de aardappelen in de schil gaar.
Pel ze als ze nog warm zijn.
Prak de aardappelen en roer er een paar druppels olijfolie doorheen, samen met de fijngehakte verse kruide en de in plakjes gesneden olijven.

Bestrooi de zalmmoten met zout en peper en grill ze rosé.

Snipper de sjalotjes en roerbak ze in de walnootolie. Haal de pan met de sjalotjes van het vuur en roer de spinazie er doorheen. Daarna voeg je een paar druppels witte Balsamico azijn toe.

Maak twee mooie torentjes van de aardappelsalade, de spinazie en de zalmmoten; als je wilt kun je het op smaak afmaken met een beetje zout en peper.

Smullen!