Zelf (suikervrije) pepernoten maken: zo doe je dat!

Joehoei, de gezellige donkere decemberdagen staan voor de deur.
Lekker de open haard aan en je verheugen op Sinterklaas en Kerst.
Samenzijn met familie en vrienden.
Genieten van alle lekkers wat rond deze feestdagen op het menu staat.
Maar vooral ook al die tussendoortjes, die gewoon de hele dag voor het grijpen op tafel staan. HELP!

Nu Sinterklaas in het land is, trakteer ik je op een recept voor gezonde pepernoten.
Suikervrij smikkelen, wat wil je nog meer?

Zelf pepernoten maken zonder suiker

Wat heb je nodig?

♥ 200 gr volkoren speltmeel
♥ 2 theelepels (wijnsteen) bakpoeder
♥ 5 theelepels koekkruiden
♥ het eigeel van 2 (biologische) eieren
♥ 5 eetlepels kokosolie
♥ 8 verse dadels (als je gedroogde dadels gebruikt, moet je ze van tevoren 4 uur in water laten weken)
♥ 1 theelepel kaneel
♥ 1 theelepel vanille essence
♥ en een snufje zout

Aan de slag:

1. Pak een grote kom en meng hierin alle ingrediënten goed door elkaar, bijvoorbeeld met een staafmixer. Wordt het beslag niet smeuïg genoeg, dan kun je nog een beetje kokosolie toevoegen.

2. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.

3. Nu is het tijd om de pepernoten te rollen: maak allemaal ongeveer even grote bolletjes van het beslag. Druk ze vervolgens een beetje plat en leg ze samen op een bakplaat, die je al hebt bekleed met bakpapier.

4. Schuif de bakplaat in de oven en bak je pepernoten in 25 tot 30 minuten af.

Eerlijk is eerlijk, net warm uit de oven zijn deze pepernoten het allerlekkerst, maar je kunt ze afgesloten ook heel goed een paar dagen bewaren. Veel succes!

 

Beeld gevonden via Uit Pauline’s keuken