Zo start je vol energie een nieuwe dag

Lifestyle, Massage | Reacties staat uit voor Zo start je vol energie een nieuwe dag

Door Mariëlle van Tuel, Advance Massage

Hoe sta jij op? Vlieg je gehaast je bed uit of zet je de wekker nog even op snooze en repeat? Jaren geleden sprong ik letterlijk uit bed zodra de wekker begon te piepen. Vaak was ik al wakker voordat hij afliep. Vroeg opstaan kost(te) mij geen enkele moeite, want ik ben een ochtendmens. Toch merkte ik het verschil toen ik besloot om dit anders aan te pakken, rustiger vooral. Deze nieuwe manier van opstaan, geeft mij veel meer rust, maar vooral ook energie. Daarom deel ik in deze blog heel graag mijn ochtendritueel met je; ik weet zeker dat je hiermee jouw dag ook veel fijner en energieker kunt starten.

Iedere ochtend als ik wakker word, blijf ik even liggen. Ik ga bewust na hoe mijn lichaam ligt en voelt. Heb ik lekker geslapen? Zijn er dromen die ik me nog kan herinneren?

In gedachte neem ik de dag door.
Wat verwacht ik van deze dag?
Hoe kan ik deze dag vullen met bepaalde doelen, goede intenties?

Ik sta op en voel hoe de frisse ochtendlucht de kamer vult, heerlijk is dat. Voor het open raam voer ik een paar zonnengroeten uit en voel al snel de energie opkomen en door mijn lichaam stromen.

Nog een paar fijne stretch- en rekoefeningen en ik ben helemaal klaar voor een nieuwe dag.

Als je dit iedere dag doet, zul je na een tijdje merken dat je je lichaam beter gaat voelen, je lijf wordt soepeler, alles wordt zachter. Probeer het maar eens!

De ene dag zal het beter gaan dan de andere.
Maar na een poosje wil je niet anders meer.

Dit ochtendritueel geeft mij zóveel meer energie.

Het is de eerste stap naar goed voor jezelf zorgen: niet gehaast opstaan. Zet die wekker een kwartiertje vroeger; je zult merken dat de dag je dan meer tijd geeft.

Voordat ik onder de douche stap, start ik bijna altijd met een drybrushing (klik even naar deze blog, waarin ik je uitleg waarom dit zo goed voor je is en hoe je het moet doen). Je huid gaat er heerlijk van tintelen en je voelt je gezond. Ja, ik kan het niet anders omschrijven dan dat.

Daarna onder de douche en niet vergeten om koud na te spoelen… Dit is even een dingetje en eerlijk is eerlijk, in de lente en zomer gaat dit mij makkelijker af dan in de winter. Maar je huid is je dankbaar en je geest ook.

Het is heel belangrijk om goed te ontbijten. Neem hiervoor alle tijd.
Begin met een groot glas lauwwarm water.
Zelf ben ik dol op kwark met mijn eigen homemade granola, aangevuld met vers fruit van het seizoen.
Ook ben ik gek op pap van havermout en biologische melk, wat extra kaneel erbij en jammie!
Een eitje vind ik net zo zalig, ik maak er graag een omelette van met veel van die kleine zoete tomaatjes. Ik houd van afwisseling.

Zo start ik mijn dag. Juist dat kwartier of half uur vroeger opstaan, geeft mij – behalve tijd – ook de rust om mijn dag veel bewuster te beginnen.

Ik wens je een hele mooie dag toe!

Veel liefs,
Mariëlle

Mariëlle Advance Massage Weert