Zuurkoolstamppot met zoete aardappel en ananas

Weight loss | Reacties staat uit voor Zuurkoolstamppot met zoete aardappel en ananas

Ik ben dol op stampot in de winter. Deze zuurkoolstampot met zoete aardappel is één van mijn gezonde winterse favorieten.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 500 gram zuurkool
  • 250 gram uitgebakken spekjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • ananas
  • peper en zout

Aan de slag!

  1. Kook de zoete aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar in een laagje water.
  2. Fruit de sjalotjes in een koekenpan.
  3. Pers vervolgens het teentje knoflook erboven uit.
  4. Voeg de zuurkool toe, schep goed door elkaar en laat op een laag vuurtje opwarmen.
  5. Stamp ondertussen de zoete aardappel tot puree. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het wat smeuïger te maken.
  6. Bak de spekjes en snijd de ananas in stukjes.
  7. Doe de zoete aardappelpuree, de zuurkool en de stukjes ananas bij elkaar in een grote pan of schaal en schep goed door elkaar.
  8. Serveer je zuurkoolschotel met de uitgebakken spekreepjes.

Smakelijk!

En? Ga jij het proberen? Ik vind het leuk als je een foto van jouw zuurkoolschotel met me deelt op Facebook!

Recept en foto gevonden via Eat.Pure.Love